РУСЕФАКТОР - сайтът на русенци

КАТЕГОРИИ

НОВИНИ [195]
СКАНДАЛИ [56]
ЛЮБОПИТНО [131]
АНАЛИЗИ [36]
ПОЗИЦИЯ [7]
РЕКЛАМА [2]
СПОРТ [11]
HELP [0]

РЕКЛАМА

ВРЕМЕТО

СТАТИСТИКА


Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Home » АНАЛИЗИ

Докато народът се чуди как да свърже двата края, след „видимите резултати“, управляващите продължават своята последователна политика, насочена към измислянето на нови данъци. Съвсем скоро най- уязвимата част от населението ще бъде отново наказана и принудена да консумира само некачествена храна, тъй като няма пари за друга – хората по селата, притежаващи малък селски двор или градинка, ще плащат данък за това, че отглежда за прехрана зеленчуци и плодове, вместо да консумира скъпите и вносни „пластмасови“ продукти от хранителните вериги. Удоволствието да се шофира по изпъстрените с дупки, с липсваща маркировка и осветление пътища също ще се заплаща. Вече официално винетните такси доближават срамежливо сто лева. От друга страна, без никаква срамежливост, всеки осмелил се да си свари ракия за лично ползване, също ще плаща данък – облагаемият праг от 1000 пада на 500 литра. Тенденцията е да се ... Read more »

Category: АНАЛИЗИ | Views: 444 | Added by: rusefactorruse | Date: 2015-11-13 | Comments (0)

Ако бежанците останат в Гърция, Македония или Сърбия тези страни ще се разпаднат под този мигрантски натиск, алармира външният министър на Хърватия Весна Пусич.
Според дипломат номер 1 на Загреб подобен сценарий не е в ничия ползва.

„Нито една граница, никакъв Шенген, никакви международни споразумения не могат да предотвратят подобен наплив от хора. През тази зима трябва да се захванем с истинските причини, да сложим край на гражданската война в Сирия. Американците, руснаците и европейците трябва да седнат на една маса", заяви Пусич.

Според нея трябва да започнат спешни преговори с Турция, Йордания и Ливан, на които да се даде финансова помощ. От своя страна президентът на Хърватия Колинда Грабар-Китарович окачестви бежанската криза като христоматиен пример за бездействие.

"Твърде често ние се изправяме с последиците от нашето бездействие. Имиграционната криза, коя ... Read more »

Category: АНАЛИЗИ | Views: 380 | Added by: rusefactorruse | Date: 2015-10-03 | Comments (0)

Красимир Иванджийски

С ядрената атака в пристанището на 15-милионния китайски Тянцзин, която действително беше такава, Третата световна война навлезе в ядрения стадий.
Дълго време ще се спори какъв заряд беше, кой нанесе удара и т.н. Но ясно е, че целта е Китай, новата суперсила на планетата и ударът трябваше да е явен.
Преди това ядрени оръжия от различен тип бяха използвани в Ню Йорк, Афганистан, Сирия, Украйна, Йемен, остров Бали, Бейрут, Суматра, Фукушима...
Всъщност това е логичният край на системната криза на западната цивилизация, която е в кома и се опитва да завлече в гроба и останалото човечество. Това е системната криза на 400-годишното индустриално общество на разширеното възпроизводство на капитала, което в средата на ХХ век стигна до границите на своята експанзия и беше спряно от ограничеността на изкопаемите ресурси, екологията и живота на кредит.
От август ... Read more »

Category: АНАЛИЗИ | Views: 438 | Added by: rusefactorruse | Date: 2015-09-30 | Comments (0)

Ива Дойчинова

Животът, мили мои, не е това, което ви дават по телевизора, а това, което се случва

ЧУВАМ тракането на влака. На онзи – пътническия, който пътуваше цяла нощ от София до Бургас и неговото тъ-дък, тъ-дък, западащо в нисък ритъм до поредната селска гара и крррррр - спирате. Протягаш схванато тяло и отваряш едно око да видиш през запотения прозорец докъде точно сте стигнали.

Колегите в купето също сменят позата в опит да запълнят с телата си ръбовете на седалките и чакат влака отново да потегли. За да заспят.
Ето точно така ми изглежда телевизията в момента. Не я гледам, но я виждам през коментарите във фейсбук: “Биг Брадър заприлича на лунапарк”, “СЕМ, спиш ли? Във “Фермата” колят на живо яре! Това ли е забавлението?”.

Тъ-дък, тъ-дък, бавният влак върви и изведнъ ... Read more »

Category: АНАЛИЗИ | Views: 399 | Added by: rusefactorruse | Date: 2015-09-30 | Comments (0)

На България от години не се позволява влизането в Шенгенското пространство, като многократно се изтъкват причини, които звучат може би разумно, може би абсурдно, а може би малко като пошляпване на непослушно дете.

През бурното лято на миграция на хиляди нелегални от Близкия изток и Северна Африка, състоятелността на всички тези причини изглежда все по-нелепо.

Големият въпрос винаги е бил дали България ще може да опази външните граници на Шенген. Сега въпросът е дали Шенгенското пространство бе в състояние да опази само себе си, а и България.

Лицемерието на държавите членки на Шенгеското споразумение идва, когато те също не успяват да се справят с опазването на външните граници. Потоците от бежанци заливат Гърция, Унгария, Австрия, Германия, Хърватска, а и други държави. Но от България се изисква да плати част от цената на несъстоятелността на Шенген, като приеме допълнителни бежанци от ... Read more »

Category: АНАЛИЗИ | Views: 416 | Added by: rusefactorruse | Date: 2015-09-18 | Comments (0)

Дейвид Камерън съобщи, че Англия ще приеме бежанци – онези, които успеят да преплуват Ламанша, са добре дошли.
Финландският премиер пък щял да приюти неколцина клетници направо в дома си.
Сега да видим, кой от нашите хвалипръцковци ще ги последва. Най-подходящ ми изглежда Соломон Паси. Той лесно се разплаква – много пъти е ревал от възторг, докато НАТО бомбардираше страните, от които бягат бежанците.
Екс-царят също може да свърши работа – и да напълни с десетина хиляди сирийци резиденциите, заради които съди България в Страсбург.
Иначе ордите идват – и няма сила, която да ги спре. И когато се съединят с вътрешната, циганската орда, направо духнете Българската Свещ.
Вече ни хвърлят в жаравата: бившият френски президент Саркози иска тъкмо България /заедно със Сърбия/ да стане център за задържане на бежанците. Докато нашите политически фанфарони се лигавят с каналджиите, Сар ... Read more »

Category: АНАЛИЗИ | Views: 387 | Added by: rusefactorruse | Date: 2015-09-10 | Comments (0)

« 1 2 3 4

Log In

ТЪРСЕНЕ В САЙТА

НАПРАВИ ДАРЕНИЕ

РЕКЛАМА