РУСЕФАКТОР - сайтът на русенци

КАТЕГОРИИ

НОВИНИ [195]
СКАНДАЛИ [56]
ЛЮБОПИТНО [131]
АНАЛИЗИ [36]
ПОЗИЦИЯ [7]
РЕКЛАМА [2]
СПОРТ [11]
HELP [0]

РЕКЛАМА

ВРЕМЕТО

СТАТИСТИКА


Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Home » 2016 » July » 16 » Вярвате ли на театъра "военен преврат в Турция"?
10:00 AM
Вярвате ли на театъра "военен преврат в Турция"?



Около 23,00 часа на 15.06.16г., започна представлението с гръмкото заглавие: "военен преврат в Турция". Идеално режисирана постановка от Ердоган цели само едно: утвърждаване на властта му с цел засилване на процесите на ислямизация на турското население и разширяване на границите на империята му.

Какво всъщност видяхме? Какво ни показаха по телевизията?

Рязко и изненадващо струпване на множество хора по улиците и площадите на Истанбул и Анкара, ходещи хаотично из кварталите. Тълпа от крещящи срещу някого хора, предимно и само цивилни мъже. Кой ги е организирал, така и не се разбра. Показаха ни два военни камиона паркирали перпендикулярно върху моста в Истанбул и три танка, движейки се на "втора" скорост, за да не наранят пътната настилка в Анкара. Видяхме как група мъже безпрепятствено, почти като на разходка нахълтаха в помещенията на летището, с цел да помогнат за безаварийното кацане на самолета на Ердоган. Видяхме наличие на електричество, интернет, социални мрежи и свободни телефонни връзки. Просто една идилия, форма на модерен преврат, единствено и само с цел да не се нарушат демократичните ценности и свободи на турските граждани. Видяхме функциониращи медии и то точно тези, които са близки и верни на режима на правителството.

Какво ни казаха по новините?

Информирани бяхме за стрелба от военен хеликоптер по сградата на парламента и за това как в сражения с части на армията са загинали 17 самоотвержени полицаи. Малко по-късно бяхме осведомени как военен самолет е свалил самотният хеликоптер, обстрелващ празния парламент. Разбрахме как верните на идеите на партията на Ердоган граждани - изключително и само цивилни мъже, сами и в хаоса от крясъци и никому неясни жестикулации, без да бъдат ръководени от никого, вземат нещата в свои ръце, сами отстояват свободата си и предават властта отново в ръцете на законното правителство. И колко удобно само, преврата започва да се случва, а президента Ердоган го няма, бил на почивка! Узнахме и за изявления от страна на "превратаджиите", за това как контролират страната, но лица не видяхме. Информираха ни за някакви техни декларативни изказвания, получени в турски електрони медии под формата на имейли. И до там!
Манипулацията е пълна! Актьорите не са много, но добре играят ролята си. Ефектът е постигнат!

Оказа се, че някой в Турция е опитал да отстрани Ердоган с един хеликоптер, два камиона, три танка и рота войници. Никой не си задава въпроса, къде са военновъздушните сили, военноморският флот, многочислената и прехвалена турска жандармерия, пехотата и т.н. Турският премиер успя да си върне властта и да надвие превратаджиите единствено и само със силната гражданска подкрепа на населението. Абсолютна фантастика, нали?
Към този час-09,30 на 16.07.16г., почти всички световни медии повтарят като папагали едно и също и го внушават успешно на хората. Заляти сме от преки журналистически включвания от мястото на събитията, като в информационното пространство се акцентира на думи като "кошмар", "страх", "ужас", "ценности" и т.н. с цел засилване на безпокойството и получаване на удовлетворение, че е запазена демокрацията в Турция. Никому неизвестни специалисти и анализатори по темата "военен преврат", не спряха да дават мнение и да обясняват подробно защо не са се получили нещата на превратаджиите. А те - превратаджиите, продължават все така да нямат лица.
Не им вярвайте! Манипулацията продължава!
Ние спряхме телевизора.

Category: АНАЛИЗИ | Views: 647 | Added by: rusefactorruse | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
avatar

Log In

ТЪРСЕНЕ В САЙТА

НАПРАВИ ДАРЕНИЕ

РЕКЛАМА