РУСЕФАКТОР - сайтът на русенци

КАТЕГОРИИ

НОВИНИ [270]
СКАНДАЛИ [62]
ЛЮБОПИТНО [152]
АНАЛИЗИ [35]
ПОЗИЦИЯ [12]
РЕКЛАМА [1]
СПОРТ [13]
HELP [1]
ФИЛМИ [1]

РЕКЛАМА

ВРЕМЕТО

СТАТИСТИКА


Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Home » 2017 » November » 16 » Румен Радев: Политиците да започнат да се отчитат пред гражданите, а не пред Брюксел
6:25 PM
Румен Радев: Политиците да започнат да се отчитат пред гражданите, а не пред БрюкселЩе имаме успехи в правосъдната система, когато нашите политици започнат да се отчитат пред своите съграждани, а не пред Брюксел.

Това каза пред журналисти президентът Румен Радев преди тържественото събрание-концерт във Военната академия „Г.С. Раковски”.

Той бе там по случай предстоящия Празник на Сухопътните войски.

Според държавния глава коментарите за доклада на ЕК по механизма за сътрудничество и проверка са противоречиви, тъй като самият доклад е витиеват.

„Аз мисля, че българите отдавна не разчитат на тези доклади, защото те изместват отговорността – вместо пред българските граждани с тези доклади българските политици все повече се отчитат пред Брюксел“, коментира той.

По думите му най-важното е българските граждани да бъдат убедени в ефективността и справедливостта на нашата правосъдна система. „Да видят, че наистина има реална борба с корупцията и с несправедливостта, която се шири като усещане в цялото ни общество. Тогава ще имаме успехи и, когато нашите политици наистина започнат да се отчитат пред своите съграждани“, допълни президентът Радев. Той се съгласи с тезата на правителството, че липсата на нови препоръки е за отбелязване, но подчерта, че няма сериозен напредък и по препоръките до момента.

„Особено забележете – препоръки за постигане на ефективност в разкриването, пресичането, разследването и наказателното преследване за корупцията“, отбеляза още държавният глава.

Източник: Епицентър.бг

Category: НОВИНИ | Views: 136 | Added by: rusefactorruse | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
avatar

Log In

ТЪРСЕНЕ В САЙТА

НАПРАВИ ДАРЕНИЕ

РЕКЛАМА