РУСЕФАКТОР - сайтът на русенци

КАТЕГОРИИ

НОВИНИ [270]
СКАНДАЛИ [62]
ЛЮБОПИТНО [152]
АНАЛИЗИ [35]
ПОЗИЦИЯ [12]
РЕКЛАМА [1]
СПОРТ [13]
HELP [1]
ФИЛМИ [1]

РЕКЛАМА

ВРЕМЕТО

СТАТИСТИКА


Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Home » 2017 » June » 10 » Публикуваха стенограмата за КТБ на сайта на президентството
10:05 PM
Публикуваха стенограмата за КТБ на сайта на президентството

Стенограмата на Консултативната среща при президента на България Росен Плевнелиев за КТБ е разсекретена и е публикувана на сайта на Президентството.

Участие в срещата, проведена на „Дондуков“ 2 на 29.06.2014 г. са взели лидерите на парламентарно представените политически партии в 42-то Народно събрание и част от министрите в тогавашното правителство. Сред участниците са настоящият премиер Бойко Борисов, бившият лидер на левицата Михаил Миков, тогава председател на Народното събрание, Сергей Станишев, Лютви Местан, както и Меглена Кунева и Радан Кънев.

В стенограмата обаче са заличени имената на всички други банки обсъждани по време на срещата, както и състоянието им. Скрита остава и точната сума, нужна за подкрепа на банковата система в онзи един момент.

Разговорите за овладяване на банковата нестабилност се обвързват с искания за оставка на кабинета Орешарски, а и на финансовия министър Петър Чобанов.

Обсъждани са два сценария – за банкова ваканция и да се ограничи размера на парите, които може да се теглят в брой, който се отхвърля автоматично и втори – за пълна подкрепа – финансова, а и законова. Идеята е БНБ и правителството да осигурят нужните пари за да се стабилизира като цяло банковата система. Не става ясно за какви суми са мислели. По думите на тогавашния управител на БНБ Иван Искров „колкото – толкова”.

На масата е и идеята за спасяване чрез национализация, а Иван Искров предупреждава, че вече пълзят слухове и за други банки.

Стенограмата можете да прочетете тук:

https://www.president.bg/docs/1497024633.pdf

Category: ЛЮБОПИТНО | Views: 197 | Added by: rusefactorruse | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
avatar

Log In

ТЪРСЕНЕ В САЙТА

НАПРАВИ ДАРЕНИЕ

РЕКЛАМА