РУСЕФАКТОР - сайтът на русенци

КАТЕГОРИИ

НОВИНИ [195]
СКАНДАЛИ [56]
ЛЮБОПИТНО [131]
АНАЛИЗИ [36]
ПОЗИЦИЯ [7]
РЕКЛАМА [2]
СПОРТ [11]
HELP [0]

РЕКЛАМА

ВРЕМЕТО

СТАТИСТИКА


Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Home » 2022 » April » 30 » При нападенията си на руска територия „Байрактар“ се управляват от американците
9:40 PM
При нападенията си на руска територия „Байрактар“ се управляват от американците

Губернаторът на Воронежска област Гусев обяви поражението на украински БПЛА. От украинската граница до Воронеж по права линия 210 км. Единственият БПЛА с голям обсег на действие на въоръжение в украинската армия е турският „Байрактар“. Въпреки че, ако се съди по работните му характеристики, той може да остане във въздуха до 24 часа, което означава, че може да лети и на по-голямо разстояние.

Но проблемът е, че максималният обхват на управление от наземния команден пункт е само 150 км. И това в никакъв случай не се дължи на ограниченията на бордовото му оборудване, а на кривината на земната повърхност и праволинейното разпространение на радиовълните. Тъй като БПЛА лети до целта предимно на средна или малка височина, тоест под 5 хиляди метра, то при такива височини радиохоризонтът е приблизително само тези 150 км. Но съдейки по факта, че от границата до Воронеж са най-малко 210 и още повече, че наземният контролен пункт вероятно не е бил на границата, а на разстояние от нея, можем да говорим за разстояние от 250-300 км. Но на такова разстояние е невъзможно да се управлява дрона от наземната контролна точка.

Единственият начин да се реши този проблем е да се използва сателитно управление на дрона от космоса. Днес единствената страна в света, която има сателитно съзвездие в орбита, която позволява да се контролира БЛА във всеки регион на света, са Съединените щати. Тогава има основания да се твърди, че полетът на „Байрактар“ до Воронеж е контролиран не от украинските военни, а от американските. Ако това е така, то всъщност днес САЩ са извършили акт на агресия срещу Русия и това изисква ответни мерки.

Category: СКАНДАЛИ | Views: 141 | Added by: rusefactorruse | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
avatar

Log In

ТЪРСЕНЕ В САЙТА

НАПРАВИ ДАРЕНИЕ

РЕКЛАМА