РУСЕФАКТОР - сайтът на русенци

КАТЕГОРИИ

НОВИНИ [195]
СКАНДАЛИ [56]
ЛЮБОПИТНО [131]
АНАЛИЗИ [36]
ПОЗИЦИЯ [7]
РЕКЛАМА [2]
СПОРТ [11]
HELP [0]

РЕКЛАМА

ВРЕМЕТО

СТАТИСТИКА


Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Home » 2016 » February » 2 » Пореден епизод на Чикагото vs. Системата
1:17 PM
Пореден епизод на Чикагото vs. Системата

Повод за изразяване на позицията на екипа на Русефактор, е поредната публична изява на известния русенец Венци Чикагото, която просто не можем да оставим без коментар по простата причина, че най-малкото, публикацията на г-н Ангелов е некоректна.
Във Фейсбук бе публикувана снимка на един джип, а под него старателно бе написана автобиографията на собственика му.



https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1219788781383079&set=a.105181972843771.10781.100000559072051&type=3&theater

(това е адресът, на който ще откриете сигнала на Ангелов)

От информацията, която ни е предоставена от Венци Чикагото става ясно, че джипът е собственост на лице, което работи като полицай във Второ РПУ. Внушава ни се, че този полицай нарушава Конституцията на Р. България заради това, че има джип БМВ Х5 и е паркирал неправилно с десните си гуми върху тревните площи. От там нататък се започва с преразказ, който включва адрес и местоживеене на полицая, който все пак не се конкретизира, но му се дават определени насоки, като се посочва поименно кварталът. Продължава се с името на съпругата му и с това, че човекът имал "две деца близначета". Вмешателството в личното пространство на полицаят Енчев не спира до тук. Авторът услужливо ни информира, че собственикът на лъскавата кола имал и любовница, от която пък, видите ли, имал незаконно дете. Чикагото не спира дотук. Изкарва наяве имотното състояние на субекта от неговия сигнал, като не пропуска да предаде и политическа окраска на творбата си, което е явно и основната цел на списващия. Тоест, дойдохме си на думата.
Изкоментирана е и фирмата на полицая, каква точно дейност развива и това, че според Ангелов тя е един от бенефициентите на обществени поръчки в Община Русе.

Нека да се опитаме да коментираме внушенията, които според нас, г-н Ангелов се опитва да прави:

1. Неправилно паркирана кола, ама не само кола, а цял джип и то не какъв да е, а БМВ.
Дотук сме съгласни. Нека бъде глобен човекът. Да си заплати глобата, която се предвижда за това нарушение от двадесет лева и повече да не спира така.
2. От снимката не става ясно нито кой е собственикът, нито кой е паркирал колата.
От коя база с данни, г-н Ангелов уточни собствеността на автомобила и по какъв начин точно се установи, че именно полицаят Енчев е паркирал колата, не става ясно. Не е ли най-обикновена практика, компетентен орган в процес на проверка, да уточни кой е водачът на МПС към момента на извършване на нарушението или законите в България са без значение за Венци Чикагото?
3. Ооооо, нарушителят е полицай! Освен, че е белязан униформен, той бил и гербаджия! Аха, ето защо кара джип!

Не е ли според вас това, един куц опит за манипулиране на общественото мнение?

Как ще погледнете на варианта да ви снимат колата, да я качат в нета и да внушат на всички, че понеже сте държавен служител, то задължително вие сте паркирал в нарушение на правилата? Колкото и да се опитвате, то няма да успеете да обясните на обществото, че към този момент сте бил в чужбина, че сте оставил ключовете на автомобила си на комшията да я стопанисва докато ви няма, а той, решавайки да се разходи до кафенето с нея, нарушава ЗДвП. Просто пример!
Кой казва, че полицаят трябва задължително да е беден, гледен, да живее на квартира, да кара ЗАЗ Гърбушка и да има най-грозната жена на света? Да не говорим за любовница! Кой казва, че полицаят не трябва да проявява инициативност, кой казва, че жена му трябва да е изключително тъпа и заради това си качество, да е неспособна да развива търговска дейност? Не робуваме ли на едно погрешно наложено обществено мнение, формирано от псевдо бизнесмени с нереализирани мераци?
Целта на тази статия, не е да се омаловажават нарушения или да се защити субекта. Целта е да ви накараме да прогледнете, за да не се поддавате на елементарни манипулативни техники, без да подценяваме вашата интелигентност. Съзнанието ни се атакува ежедневно от хора, които се мислят за духовни гуру, но продават единствено фалшиви ценности, вживявайки се в ролята на народни будители.
Изхождайки от коментарите под "сигнала" на г-н Ангелов, стигаме до извода, че той успява да убеди част от хората в правотата си. Повечето коментатори пишат: "джипа лизингов ли е или на вноски го плаща"; "Браво Венци, благодаря ти че разкриваш пред цяла България какво правят тези престъпници, защото тези които се мислят че са над законите и потъпкват конституцията трябва да бъдат наказвани по силата и строгостта на законите, но след като съдебните институции не си вършат работата, то народа трябва да я свърши с формирането на народен съд по всички областни градове на страната ни, защото само така може да се въведе ред и дисциплина за реално спазване на законите"; "Те са миропомазани-те са недосегаеми-те са вечни и безсмъртни.Само да се молят да не дойде скоро Видовден-защото ще се превърнат бързо в мишки и ще вдигнат веднага кръвното и захарта...Обичкам лелките им.."

Какво престъпление разкри Чикагото, не е ясно? Какво е нарушението, че чак да се потъпква Конституцията? - също не е ясно. Защо трябва да се предвиди Народен съд за подобни нарушения? - пак не е ясно.
Едно е ясно. Много злоба има в нас, много омраза и завист.
Ако са налице нарушения или престъпления, то Фейсбук не е мястото, където да се сигнализира. В закона са предвидени редица лостове за информиране на институциите, от чиято компетентност са изложените в сигнала на Ангелов факти и обстоятелства. Останалото си е чиста манипулация, опит за формиране на общественото мнение, както и търсене и трупане на политически дивиденти, чиито заложник между другото е и авторът на "сигнала" - Чикагото.

Category: ПОЗИЦИЯ | Views: 1217 | Added by: rusefactorruse | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
avatar

Log In

ТЪРСЕНЕ В САЙТА

НАПРАВИ ДАРЕНИЕ

РЕКЛАМА