РУСЕФАКТОР - сайтът на русенци

КАТЕГОРИИ

НОВИНИ [195]
СКАНДАЛИ [56]
ЛЮБОПИТНО [131]
АНАЛИЗИ [36]
ПОЗИЦИЯ [7]
РЕКЛАМА [2]
СПОРТ [11]
HELP [0]

РЕКЛАМА

ВРЕМЕТО

СТАТИСТИКА


Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Home » 2022 » April » 30 » Очертава се хранителна криза и в Африка
1:42 PM
Очертава се хранителна криза и в Африка

Президентът на Африканската банка за развитие (АфБР) Акинвуми Адезина каза във вторник, че цените на зърното в Африка са се повишили с 60 процента
AfDB планира да помогне на фермерите в Африка да отглеждат пшеница, царевица, сорго и соя, за да предотврати продоволствената криза на африканския континент и да смекчи въздействието на конфликта между Русия и Украйна, каза Адезина.
 
Банката е разработила план за спешни храни за Африка на стойност 1,5 милиарда долара, който все още не е одобрен от висшето ръководство на банката.
 
Най-високото за последните 40 години: Инфлацията се покачва до 7,4% през април
 
Инфлацията се покачва и расте. Инфлацията беше 7,3% през март и 7,4% през април. Като причина се посочва войната в Украйна. Но има нещо повече от това, а именно погрешните финансови и дългови политики от последните години и десетилетия и безразборното печатане на пари от централните банки които не са обезпечени с нищо.
 
Почти всичко поскъпва! Гражданите трябва да ровят все по-дълбоко в джобовете си. Инфлацията се покачва и расте. Инфлацията беше 7,3% през март и 7,4% през април.

Данъците върху електричество, гориво, газ и мазут трябва да бъдат намалени незабавно и окончателно, а данъкът CO2 и данъкът върху енергията трябва да бъдат премахнати – това е единственият начин да се облекчи тежестта върху гражданите и средния бизнес в краткосрочен план.

Category: НОВИНИ | Views: 197 | Added by: rusefactorruse | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
avatar

Log In

ТЪРСЕНЕ В САЙТА

НАПРАВИ ДАРЕНИЕ

РЕКЛАМА