РУСЕФАКТОР - сайтът на русенци

КАТЕГОРИИ

НОВИНИ [195]
СКАНДАЛИ [56]
ЛЮБОПИТНО [131]
АНАЛИЗИ [36]
ПОЗИЦИЯ [7]
РЕКЛАМА [2]
СПОРТ [11]
HELP [0]

РЕКЛАМА

ВРЕМЕТО

СТАТИСТИКА


Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Home » 2015 » September » 28 » Нещо се случва на планетата: Зейна огромна дупка и погълна райски плаж!
7:31 PM
Нещо се случва на планетата: Зейна огромна дупка и погълна райски плаж!



Гигантска дупка в Австралия, плаж изчезна за секунди

Шокиращо преживяване имаха туристи и местни жители на Куинсланд, Австралия ,в неделя, когато гигантска дупка неочаквано се отвори в популярен къмпинг на плажа Рейнбоу. Тя е с площ няколко стотина метра и буквално за секунди погълна всичко–къщи, коли, превозни средства, а за малко и хора.
Инцидентът станал съвсем неочаквано, а местните и туристите още не могат да осъзнаят какво се е случило. Дупката, широка стотина метра, се отворила изведнъж поглъщайки коли, бунгала и дори дървета, свидетелстват местни медии.
Дори от птичи поглед ясно се вижда, че пропадането е огромно. Смята се, че се е активирало свлачище, или че водите на океана са подкопали скалите и това е причинило срутването.
Пропастта на плажа Рейнбоу в щата Куинсланд започнала да се отваря около полунощ. Пясъка пропадал с по няколко метра в дълбочина и изчезвал в морето.
Първа случващото се забелязала една жена, която започнала да крещи, за да предупреди хората в препълнения лагер. С виковете си, тя успяла да ги накара да излязат от палатките и бунгалата, предава телевизия АВС.
Кола, каравана и група туристи само за няколко секунди пропаднали в пропаст дълбока три и широка стотина метра. За щастие хората са били извадени доста бързо от служители на спасителната служба вАвстралия, но за съжаление нищо от собствеността им не е могло да бъде спасено. Полицията съобщи, че повече от 140 души са избягали от лагера при отварянето на голямата дупка.
Плажът се намира на 240 км северно от Бризбейн и е изключително популярна туристическа дестинация. А подобна пропаст се е появила и през 2011 г., добавят медиите.
Какво е причинило отварянето на огромната дупка не е ясно, но полиция и водолази вече изследват причините за инцидента.Според някои предположения, водата е подкопала скалите и това е предизвикало пропадането, но според други е много вероятно и човешка намеса да е допринесла за инцидента.
Огромната дупка ясно се вижда и от птичи поглед, а експерти от Австралия и цял свят търсят отговор на въпроса, какво е довело до нея
./razkritia.com

Category: ЛЮБОПИТНО | Views: 424 | Added by: rusefactorruse | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
avatar

Log In

ТЪРСЕНЕ В САЙТА

НАПРАВИ ДАРЕНИЕ

РЕКЛАМА