РУСЕФАКТОР - сайтът на русенци

КАТЕГОРИИ

НОВИНИ [195]
СКАНДАЛИ [56]
ЛЮБОПИТНО [131]
АНАЛИЗИ [36]
ПОЗИЦИЯ [7]
РЕКЛАМА [2]
СПОРТ [11]
HELP [0]

РЕКЛАМА

ВРЕМЕТО

СТАТИСТИКА


Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Home » 2016 » October » 11 » Налага ли се да преживяваме приключението "профилактика на тока"?
10:48 AM
Налага ли се да преживяваме приключението "профилактика на тока"?



На всеки един русенец се е случвало да прочете обявлението на доставчика си на електроенергия, което в най-общи линии звучи така: "От днес до.....ще има планови прекъсвания на тока в районите, които се покриват от електроразпределителното дружество. Компанията уведомява своите клиенти, че това се налага поради: изнасяне (рециклиране) на eл. табла на граница на собственост; ремонт на съоръжения и мрежи; присъединяване на нови абонати; оперативни превключвания; реконструкции на електропроводи /подмяна на проводници, изправяне на нови стълбове/; кастрене; профилактика на трафопостове".
Какво точно означава това?
Нищо друго, освен начало на неприятности!
Тръгваш на работа и на следващото кръстовище установяваш, че светофарът не работи. Образували са се огромни задръствания от автомобили и се налага да чакаш изключително дълго по кръстовищата. Отивайки на работно си място разбираш, че почти всички твои колеги закъсняват, объркани от трафика в града. Може да се окаже, че офисът ти се намира в зоната на профилактика на електроразпределителното дружество, което означава, че този ден ти няма да работиш, няма и да произвеждаш, но от това не се интересуват от НАП или в социално-осигурителните дружества. Негативите от загубения ден са за твоя сметка!
Разболяваш се и решаваш по някое време да посетиш личния си лекар. Отивайки при него, ти го намираш замечтано да се взира в пейзажа зад прозореца, на фона на естествения сумрак на болничният кабинет, породен естествено от....."профилактиката на тока". Оказва се, че си "лепнал" поредния прогнозиран за сезона грип, но компютъра на лекаря не работи и няма как да ти бъде издаден болничен лист.
Прибираш се в дома си и.....о, Боже, токът дойде!
"А, защо не ми работи хладилника бе?" - си казваш леко притеснен - "Ракията ми е топла!"
Пристигналият у вас майстор ти заявява хладнокръвно, че ти е изгоряло релето, най-вероятно вследствие на токов удар.
Аман от неприятности!
Знаем и виновника за това, но той явно не се интересува, че ни причинява такива неудобства.
В какво се изразява въпросната профилактика и защо тя има почва у нас?
Всички сме виждали как в ранните часове на деня, кола на електроразпределителното дружество спира леко пред някой трафопост и от нея излизат обикновено двама служители, облечени в съответните униформи. Приближават се бавничко към вратата на съоръжението, отварят я, застават до нея и така до късния следобед. Никаква друга дейност! То и така всичко си работи нормално. Просто са проветрили на паяците в сградата.
На всички нас ни е пределно ясно, че действията на доставчика на електроенергия, причиняват дискомфорт на организмите, обитаващи въпросният, засегнат от действията им хабитат. Никой обаче не се замисли през годините, как да облекчи живота на въпросните организми, които явно, че в очите на "Доставчика", изглеждат повече като микроорганизми. Никой не предложи, дейността по "профилактиката", както е позната у нас, да се извършва през нощта, което със сигурност ще се отрази положително върху целия обществен живот в населеното място, без да има ощетени или пък последните, ще са значително по-малък процент от обитаващите въпросният ареал.
Не оставайте с впечатление, че този проблем е малък и не си заслужава да му бъде обръщано особено внимание.
Той оставя своя отпечатък върху обществения живот и е причина за повишаване на стреса в индивида, което води до нарушаване на естествения му ритъм и смущения на психологическо ниво.
Просто нека да си пожелаем да мислим. Така ще живеем повече!


 

 

Ако Ви е харесала статията, може да подпомогнете развитието на сайта, като дарите средства, чрез натискане на бутона „Donate”
 





Category: ПОЗИЦИЯ | Views: 683 | Added by: rusefactorruse | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
avatar

Log In

ТЪРСЕНЕ В САЙТА

НАПРАВИ ДАРЕНИЕ

РЕКЛАМА