РУСЕФАКТОР - сайтът на русенци

КАТЕГОРИИ

НОВИНИ [195]
СКАНДАЛИ [56]
ЛЮБОПИТНО [131]
АНАЛИЗИ [36]
ПОЗИЦИЯ [7]
РЕКЛАМА [2]
СПОРТ [11]
HELP [0]

РЕКЛАМА

ВРЕМЕТО

СТАТИСТИКА


Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Home » 2017 » June » 4 » МВР проверява МВР защо са купени 278 неподходящи патрулки
7:04 PM
МВР проверява МВР защо са купени 278 неподходящи патрулки



Вътрешният министър Валентин Радев е разпоредил проверка, която да установи защо са закупени патрулни автомобили, които на практика са несъвместими с мобилните камери и заради които е невъзможно да се заснема ясен образ на нарушителите на пътя, предава news.bg, цитиран от „КРОСС“.

Това стана ясно по време на пресконференция след работна среща с представители на институции и неправителствени организации, ангажирани с проблемите за безопасността на движението. Министърът дори се закани да се включи в проверката, предава „Труд“.

Проблемът е в състава на стъклата на новите 278 патрулни автомобила, поради което снимките от камерите не могат да бъдат разчетени.

Радев попитал кой е пропуснал да напише, че е необходимо камерите да снимат отвътре.

Както е известно 278 нови полицейски автомобила с марка „Киа“ бяха закупени с обществена поръчка на стойност 27 милиона лева. Това стана в края на втория мандат на правителството на Бойко Борисов, който и лично присъства на официалното представяне на автомобилите в ГД „Национална полиция“. Автомобилите бяха предназначени за звената на „Пътна полиция“ и „Охранителна полиция“ в цялата страна и при представянето им беше оповестено, че те са оборудвани с видеокамери и микрофони.

Вътрешният министър обеща всеки месец да организира пресконференция, на която да отчита свършеното от МВР и да отговаря на възникналите въпроси.

Category: СКАНДАЛИ | Views: 573 | Added by: rusefactorruse | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
avatar

Log In

ТЪРСЕНЕ В САЙТА

НАПРАВИ ДАРЕНИЕ

РЕКЛАМА