РУСЕФАКТОР - сайтът на русенци

КАТЕГОРИИ

НОВИНИ [195]
СКАНДАЛИ [56]
ЛЮБОПИТНО [131]
АНАЛИЗИ [36]
ПОЗИЦИЯ [7]
РЕКЛАМА [2]
СПОРТ [11]
HELP [0]

РЕКЛАМА

ВРЕМЕТО

СТАТИСТИКА


Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Home » 2017 » August » 16 » Медицинско чудо! Невероятната загадка на едно замръзнало момиче остава неразгадана (видео)
2:02 PM
Медицинско чудо! Невероятната загадка на едно замръзнало момиче остава неразгадана (видео)



За науката остава неразрешена изумителната загадка на едно замръзнало момиче, за нейното оцеляване, което е медицинско чудо

Човешката природа понякога се оказва силно издръжлива в трудни обстоятелства. Случват се с отделни хора удивителни подвизи, но е съвсем различно, когато ние човешките същества пресичаме границите на нормалното и възможното. Случаят с оцеляването на американското момиче Джийн Хилиард, изумява учените и лекарите. За науката остава неразрешена изумителната загадка на едно замръзнало момиче, за нейното оцеляване, което е медицинско чудо.

– Не мога да обясня защо е жива. – казал д-р Джордж Сайър в Ленби, Минесота, на 20 декември 1980 г.

Предният ден 19-годишната Джийн Хилиард шофирала към дома на приятел, когато колата й се плъзнала по ледения път и забила към канавката.

Това е бил отдалечен чакълен път, но тя познаваше един човек, който живее наблизо, и се запътила към къщата му. Страхувала се е, че ако остане в колата, ще замръзне до смърт.

Но къщата на нейния приятел се е оказала по-далеч, отколкото си мислила тя, и затова Джийн просто продължила да върви в избраната посока към този дом. Краката й са измръзнали ужасно, а тя се е движела срещу вятъра. Силите са започнали да я напущат и тя е ставала по-уморена.

Последното нещо, което си спомня, е, че е стигнала до подножието на алеята на нейния приятел. Джийн се бе промъкнала на две мили в снежните преспи. Било е 1 часа сутринта, когато стигнала до алеята и се срутила на снега.

Цели 6 ужасни часа Джийн Хилиард е лежала смачкана и безсъзнателна в снега, тъй като температурата била 22 градуса под нулата и тя бавно я превърнала в човешка ледена висулка.

В 7 часа сутринта Уоли Нелсън излезнал от входната си врата и намерил замръзналото тяло на Джийн. „Мислех, че е мъртва“, казал по-късно той. Лицето й вече приличало на призрак.
Уоли натоварил замръзналата си приятелка в колата по диагонал и я закарал в болницата. Тя не е давала признаци на живот.
Когато пристигнали в общинската болница „Фосстън“ в 8 часа, лекарите се страхуваха, че тя е мъртва или, ако не, може да умре всеки момент..

„Не можехме да измерим температурата й, защото нямаше място, където бих могъл да поставя термометъра“, казал доктор Джордж Сатър.

”Не можех да отворя устата й. Не можех да вдигна ръката й. Тя беше замръзнала и твърда като дървена дъска, покрита с лед.”

„Никоя от ставите не се движеше“, добавил д-р Сатър. Очите й били замръзнали и твърди и не са реагирали на светлината.

Кожата й била прекалено трудна за пробиване с игла и дори по-късно, когато са можели да измерат пулса, лекарите са долавяли само осем удара на минута. Тя била замръзнала, като парче месо от дълбоко замразяване. Тези, които са я видели, са знаели, че само чудо е можело да я спаси.

Доктор Джордж Сатър започнал да загрява бавно и постепенно тялото с топла, влажна опаковка, разположена около замразеното момиче. За шест часа замръзнала в преспте на изключително студената зима и се е била превърнала в човешка ледена скулптура.

„Ние държахме ръката й и продължавахме да я наричаме по име, молейки се за отговор“, казала нейната майка.

В един часа следобед тя започнала да издава звуци, поискала вода и лекарите и майка разбрали, че е станало чудо. Случаят със замръзналата Джийн Хилиард е истинско медицинско чудо и невероятна загадка за медицината.

По-късно през онази нощ, ръцете и краката на Джийн започнали да се размразяват. На третия ден тя успяла да си премести краката.

Тогава по този повод д-р Сатър казал: „Виждал съм много хора, които са замръзнали по този начин, но никога не съм виждал случай, при които не се е стигнало до голяма ампутация, а аз имах нагласа с Джийн и родителите за това, като има казах, че вероятно ще загуби и двата си крака.”

Джийн Хилиард прекарва шест дни в интензивното отделение, преди да бъде преместена в нормална болнична стая. 49 дни по-късно тя напуснала болницата, без да загуби нито един крайник или пръст.

Category: ЛЮБОПИТНО | Views: 1160 | Added by: rusefactorruse | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
avatar

Log In

ТЪРСЕНЕ В САЙТА

НАПРАВИ ДАРЕНИЕ

РЕКЛАМА