РУСЕФАКТОР - сайтът на русенци

КАТЕГОРИИ

НОВИНИ [270]
СКАНДАЛИ [62]
ЛЮБОПИТНО [152]
АНАЛИЗИ [35]
ПОЗИЦИЯ [12]
РЕКЛАМА [1]
СПОРТ [13]
HELP [1]
ФИЛМИ [1]

РЕКЛАМА

ВРЕМЕТО

СТАТИСТИКА


Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Home » 2017 » June » 10 » Магистрала Русе - Велико Търново няма да има!
8:54 PM
Магистрала Русе - Велико Търново няма да има!Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков се ангажира да бъде направен поетапно основен ремонт на сегашния път Русе-Бяла, наричан от шофьорите "път-убиец" заради честите катастрофи с ранени и жертви.

Нанков посочи, че двата най-тежки участъка от София до Русе са край Луковит и Бяла-Русе. Последният е в трагично състояние, като на места има пропадания, образували се от интензивния трафик на тежкотоварни камиони, предаде БТА.
Министърът информира, че са предвидени 4 млн. лева за превантивен ремонт на Беленския баир, който е в най-тежко положение. Ремонтът ще започне през това лято.

Той посочи, че с въвеждането на системата за тол такси ще има сигурен механизъм за устойчив пътен сектор, който да се самофинансира.
Нанков каза, че изграждането на автомагистралата Русе - Велико Търново е един от основните приоритети за правителството.
Двата приоритетни участъка са обходът на Бяла, който е от 36 км, и 43 км от Русе до Бяла.

За изграждането на автомагистралата са нужни 600 млн.евро. Нанков заяви, че не може да се ангажира с точен срок кога реално ще започне същинското й строителство, тъй като може да има обжалване, свързано с Оценката на въздействието на околната среда /ОВОС/. Ако всичко обаче е наред, в края на 2018 г. може да започне реалното възлагане по самото изграждане на магистралата.

Министър Нанков се срещна днес с депутатите от ГЕРБ в Русенско и с кмета на града Пламен Стоилов. Програмата му предвижда преглед на района на ГКПП "Дунав мост", свързано с предстоящото разширение на пътя, тъй като сега често стават задръствания.
Ще бъде направен преглед и на кръстовището на изхода на Русе в посока Разград. Кметът Пламен Стоилов заяви, че ще се търси съдействието на държавата за изграждане на кръгово кръстовище там, тъй като сега често стават тежки катастрофи.

Нанков ще огледа и пътя Русе - Червена вода - Кубрат, който ще бъде ремонтиран. В късния следобед министърът ще посети град Бяла, където ще провери напредъка по обновяване на пътната инфраструктура, както и продължаващия ремонт на пропаднал участък в града, който е част от пътя Бяла-Попово.

Category: НОВИНИ | Views: 838 | Added by: rusefactorruse | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
avatar

Log In

ТЪРСЕНЕ В САЙТА

НАПРАВИ ДАРЕНИЕ

РЕКЛАМА