РУСЕФАКТОР - сайтът на русенци

КАТЕГОРИИ

НОВИНИ [195]
СКАНДАЛИ [56]
ЛЮБОПИТНО [131]
АНАЛИЗИ [36]
ПОЗИЦИЯ [7]
РЕКЛАМА [2]
СПОРТ [11]
HELP [0]

РЕКЛАМА

ВРЕМЕТО

СТАТИСТИКА


Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Home » 2016 » July » 21 » Иска ли някой да се възползва от гонките в Русе?
11:08 PM
Иска ли някой да се възползва от гонките в Русе?



В публичното пространство почти незабележимо се появи новината, че определени бизнес кръгове в Русе имат желание да консолидират и обединят всички дрифтаджии, гонкаджии и самотни джигити под благовидния предлог за ограничаване на уличното хулиганство, под всяка една негова форма.
Лице на бизнес проекта е не кой да е, а именно известен русенски бизнесмен с интереси в автомобилните спортове и автомобилостроенето, който заявява в прав текст: "По-добре младежите, вместо да правят опасни нощни дрифтове по улиците на Русе, да се състезават там, където ще има и мерки за сигурност", съобщават от БТА.
Въпросното място, където ще са налице всички тези "сигурни" мерки, по думите на инициаторите, е "стар" полигон край с. Николово. Оказва се даже, че вече дори е изработен проект за писти за картинг, миниавтомобили и тестово трасе за спортни коли, което само по себе си говори, че сделката за този терен е вече в ход.
Идеята е перфектна, но само в идеалистичната и форма.
Какво ще роди този бизнес-проект?
Най-вероятно това ще бъде поредното недоносче на предприемаческата практика в Русе и няма да донесе никакви позитиви нито за гражданите, нито ще има положително отношение към черната статистика на пострадалите при ПТП.
Единствените печеливши ще са инициаторите на проекта, които евентуално на базата на перфектно сключени концесионни договори, ще изградят една сложна система за бъдещо придобиване на общинска или държавна собственост, като така ще си гарантират сериозни дългогодишни приходи.
Самата инвестиция в облагородяване и създаване на съвременни мерки за безопасност трябва да е оправдана и възвръщаема. Именно по тази причина, социалният елемент ще бъде изключен като невъзможен и икономически неоправдан
. Това автоматично означава, че за цялото удоволствие ще се заплаща и то солидно. Нали не се заблуждавате, че този който иска да се състезава, няма да прави това безплатно, както е в момента по русенските булеварди?
Тези, които и сега зареждат бензин в резервоарите на старите дрифтаджийски БМВ-та за по 5 лева, за да се пуснат по "Липник" или по "Хр. Ботев", ще го правят и в бъдеще. Никой не може да ги накара да си платят, за да се чувстват в безопасност на полигона. Ами кой ще приобщи към "братството на безопасността и сигурността" ездачите на безконтролно движещите се мощни мотоциклети, които и сега са със скрити или въобще без регистрационни табели, управлявани от неправоспособни водачи? Те въобще не се интересуват от условията, които ще им предложат русенските бизнесмени. Те не се интересуват дори и от факта, че в Русе има и органи на реда. Просто не спират за полицейски проверки, шофират бясно на задните си гуми и фучат покрай колите, докато не се размажат в дърво или стълб. Тогава вече всички скърбим и се сещаме, че е можело да се направи нещо по въпроса. Но след дъжд качулка, както е казал мъдрият български народ. Виновният за пореден път не е открит и живота си продължава до следващата жертва.
В този ред на мисли е ясно само едно: на този народ не му е нужна поредната бизнес инициатива със съмнителни и комерсиални цели. Хората имат само една необходимост - държавата да заеме мястото си.
Този факт сам по себе си говори, че не са налице причини за създаване на частни писти на държавни терени, а че има остра нужда от контрол и реално физическо присъствие на униформени по улиците. Енергията и адреналина на младите могат да бъдат насочени в друга посока, много по градивна и хуманна.
Другото са само празни приказки!

Category: АНАЛИЗИ | Views: 743 | Added by: rusefactorruse | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
avatar

Log In

ТЪРСЕНЕ В САЙТА

НАПРАВИ ДАРЕНИЕ

РЕКЛАМА