РУСЕФАКТОР - сайтът на русенци

КАТЕГОРИИ

НОВИНИ [195]
СКАНДАЛИ [56]
ЛЮБОПИТНО [131]
АНАЛИЗИ [36]
ПОЗИЦИЯ [7]
РЕКЛАМА [2]
СПОРТ [11]
HELP [0]

РЕКЛАМА

ВРЕМЕТО

СТАТИСТИКА


Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Home » 2022 » April » 30 » Енергийните пазари продължават да се преразпределят и делят
10:11 AM
Енергийните пазари продължават да се преразпределят и делят

Индийската Indian Reliance Industries е поръчала 15 милиона барела руски петрол. При сегашните цени преминаването на Индия към руски петрол ще й спести 40 милиарда долара годишно, или 1,5% от нейния БВП. Това е цитат от статия на американския икономист Джоузеф Съливан в National Review.

 Заключението на статията също беше обнадеждаващо: „световният енергиен пазар вече се разделя на две части и бъдете сигурни, че последствията от това разделяне ще надхвърлят енергийните пазари“.

Полша замени руския газ с немски. Полша купува руски газ сега в Германия, откъдето се доставя обратно до Полша по газопровода Ямал-Европа. Според представителя на Газпром Сергей Куприянов обемът на реверса е около 30 милиона кубически метра. м на ден - почти точно отговаря на заявките по договора с Газпром експорт от предходните дни.

ОПЕК+ вероятно ще се придържа към предварително договорените цели за месечно увеличение на производството с 432 000 барела на ден до септември. Това твърдят източници на Ройтерс. Следващата среща на ОПЕК+ е насрочена за 5 май.

 Индийските власти поискаха от държавните енергийни компании да оценят възможността за закупуване на дела на BP в Роснефт и извън него. Докато Economic Times пише, че инструкцията е възникнала след мартенската среща на министъра на петрола и природния газ на Индия Хардип Сингх Пури с шефа на BP Бърнард Луни.

В допълнение, Министерството на петрола също поиска от Oil and Natural Gas Corp да обмисли закупуването на 30% дял на Exxon Mobile в проекта Сахалин-1. OVL вече притежава 20% дял в проекта. Източниците на изданието твърдят, че индийските компании се надяват да получат дялове в руски активи с отстъпка за риск, но все още проучват въздействието на санкциите върху инвестициите и доставката на нефт и газ за Индия.

NOPEC продължава. Темата е на повече от 20 години, но този път шансове има. Съдебната комисия на Сената на САЩ отново ще разгледа законопроекта за борба с картелите NOPEC (Закт за забрана на картелите за производство и износ на нефт), който ще даде на американските съдилища правомощията да разглеждат антитръстови дела срещу държави от ОПЕК и други държави, замесени, според Вашингтон, в картелни споразумения на петролния пазар.

Придавайки на NOPEC статут на закон, Съединените щати ще узаконят, че техните интереси и решения са по-високи от интересите и решенията на други държави.

При тази ситуация сривът на глобалния енергиен пазар и отказът от доларови сетълменти може само да се ускори. NOPEC ще позволи на САЩ да признаят за незаконни всяко съвместно действие на правителства на други страни, насочено към ограничаване на добива на петрол и определяне на цените за него.

 сащ се самозабравиха и NOPEC ще е направо прострелване в главата за тях. Имам чувството че таз държава съзнателно я ликвидират или не разбират че вече не сме 90те години?

Category: НОВИНИ | Views: 187 | Added by: rusefactorruse | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
avatar

Log In

ТЪРСЕНЕ В САЙТА

НАПРАВИ ДАРЕНИЕ

РЕКЛАМА