РУСЕФАКТОР - сайтът на русенци

КАТЕГОРИИ

НОВИНИ [195]
СКАНДАЛИ [56]
ЛЮБОПИТНО [131]
АНАЛИЗИ [36]
ПОЗИЦИЯ [7]
РЕКЛАМА [2]
СПОРТ [11]
HELP [0]

РЕКЛАМА

ВРЕМЕТО

СТАТИСТИКА


Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Home » 2022 » September » 5 » Брифинг на началника на войските за ядрена, биологична, химическа и радиационна защита на Руската федерация
4:48 PM
Брифинг на началника на войските за ядрена, биологична, химическа и радиационна защита на Руската федерация

По инициатива на Руската федерация ще се проведе консултативна среща на държавите-членки на Конвенцията за защита на биологичните и токсичните оръжия относно неспазването на задълженията на САЩ и Украйна в рамките на горепосочените международен договор. Събитието ще включва представяне на документални доказателства за нарушението на членовете I и IV от конвенцията от тяхна страна.

Искаме организациите, отговорни за спазването на Конвенцията, и международната общност да обърнат внимание на различни биологични опасности.

Първо, в момента има над 50 контролирани от Пентагона биологични лаборатории, модернизирани с негови средства и разположени в непосредствена близост до границите на Руската федерация. Общо, според Министерството на външните работи на Китай, Министерството на отбраната на САЩ контролира 336 биолаборатории в 30 страни.

Тяхната дейност включва влошаване на епидемиологичната обстановка по отношение на най-опасните и икономически значими инфекции, както и от появата на нетипични за даден регион заразни заболявания.

От 2010г. териториите на Руската федерация, граничещи с Украйна, регистрират увеличение на заболеваемостта от бруцелоза, конго-кримска треска, западнонилска треска и африканска чума по свинете, както и нехарактерно разширяване на обхвата на вектора.

Руската федерация, като отговорна страна по Конвенцията за биологичните и токсичните оръжия (КБТО), е напълно наясно с пълния набор от заплахи, свързани с възможното въздействие от нейното нарушаване на времето на работата, извършвана в украинските биолаборатории.

Получихме информация за спонсорирани от САЩ биологични изследвания в Украйна. Указът на Министерството на здравеопазването на Украйна (24 2022 г.) за спешно унищожаване на колекциите от патогени са засилили нашите сериозни нарушения през февруари I и IV членове в условията на опасност на КБТО в работата, изложено от Пентагона. Получените материали са послужили като основа за разследване от страна на Руската федерация на биологичната дейност на САЩ на територията на Украйна.

Изследванията в украинските биолаборатории са проведени в съответствие със Споразумението „За сътрудничество в областта на ограничаването на разпространението на патогени, технологии и знания, които могат да бъдат използвани за прилагане на биологични оръжия“ от 2005 г. между военното ведомство на САЩ и Министерството на здравеопазването на Украйна.

САЩ са похарчили над 250 милиона долара за биологични програми в Украйна.

Работата беше координирана от Агенцията за намаляване на отбранителната заплаха към Министерството на отбраната на САЩ (DTRA), изследването беше проведено при условия на секретност с ограничен достъп на украински специалисти.

Пентагонът възнамерява да прехвърли незавършените програми в Украйна възможно най-скоро в други постсъветски страни, както и в източноевропейски държави (като България, Чехия) и балтийските страни.

Разширяването на мрежата от биолаборатории, които могат да се използват за създаване и съхранение на компоненти на биологични оръжия, представляват заплаха за военната сигурност на Руската федерация. За разлика от ядрените оръжия, които САЩ се намират на територията на страните партньори на НАТО, сходната политика на Алианса в биологичната сфера им позволява неконтролирано приближаване до нашите граници. Това е първият въпрос, на който бихме искали да наблегнем.

Category: НОВИНИ | Views: 153 | Added by: rusefactorruse | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
avatar

Log In

ТЪРСЕНЕ В САЙТА

НАПРАВИ ДАРЕНИЕ

РЕКЛАМА