РУСЕФАКТОР - сайтът на русенци

КАТЕГОРИИ

НОВИНИ [272]
СКАНДАЛИ [62]
ЛЮБОПИТНО [153]
АНАЛИЗИ [36]
ПОЗИЦИЯ [12]
РЕКЛАМА [1]
СПОРТ [13]
HELP [1]
ФИЛМИ [1]

РЕКЛАМА

ВРЕМЕТО

СТАТИСТИКА


Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Home » 2018 » May » 20 » "Битката на Края" приближава
5:02 PM
"Битката на Края" приближаваОще не беше паднала пушилката от унищожените американски ракети в атаката срещу Сирия на 14 април, когато на 20 април американската самолетоносачна групировка "Хари Труман" влезе през Гибралтар в Средиземно море, районът, откъдето една седмица по-рано САЩ, Англия и Франция атакуваха Сирия. От военна гледна точка това е гарантирано самоубийство срещу новите хиперзвукови оръжия на Русия. Но дали именно това не е целта на Тръмп? Да създаде нов Пърл Харбър като увертюра към Третата световна...

Междувременно се появи информация, че Русия е започнала и транспортирането към Сирия на зенитно-ракетните комплекси С-300 в отговор на терористичните въздушни атаки на Израел срещу сирийската армия и нейната инфраструктура.

С-300 ще променят коренно ситуацията в Близкия Изток, тъй като приземяват военната авиация на Тел Авив и нулират нейните атаки. Нетаняху отново тегли една от своите "червени линии" срещу С-300, на което от Техеран, по време на военния парад на 18 април, му отговориха, че израелските летища са в обсега на иранската авиация и ракети.

В Близкия Изток отново замириса на Третата световна война.

Дали пророчеството, че Армагедон ще бъде в Сирия, ще се сбъдне? Светът е пред ядрена катастрофа, като този път срещу традиционната англо-американско-ционистка ос за първи път е нова геополитическа ос – Русия-Ирак-Китай, с ракетно хиперзвуково превъзходство на Москва.

Но, както всяка слизаща от сцената империя, САЩ ще се опитват да обърнат ситуацията в Сирия в своя полза.

Кризата ще продължи. Развръзката се отлага. Изходът е неясен.

На 14 април в Сирия се състоя най-голямата засега ракетна атака в Третата световна война. Ракетите на САЩ бяха унищожени или рухнаха в сирийската пустиня. Заедно с тях рухна и тежката завеса на досегашния еднополюсен свят. Идва времето на променящите се геополитически конфигурации и на фрагментирането на световната система.

Сирия е началният полигон, на който се отработват тези промени. Но във военно отношение Русия, както неведнъж в миналото, се възстанови бързо и отново е преградата за САЩ към безусловно господство. Кръгът се затвори. Русия се отблъсна от дъното и започна контранастъпление.

Наред с хиперзвуковите ракети върви още по-важен процес. В близко време територията на Русия ще стана напълно неуязвима за ракетни атаки на противника с въвеждането на най-новата руска системи С-500. С радиус на откриване на целите 750 км тя едновременно ще поразява до 10 балистични свръхзвукови цели, летящи със скорост до 7 км/сек. и бойните блокове на хиперзвуковите крилати ракети.

Това означава, че Русия ще създаде над територията си практически непроницаем противоракети "чадър", който ще отрази каквато и да било ракетна атака на САЩ и НАТО с каквито и да било сегашни или перспективни ракети.

Заради това САЩ, Англия и Израел бързат. Но споменатата тяхна ракетна атака на 14 април беше ликвидирана. Вероятно предстоят други.

Дали това ще е Голямата война не знам. Но със сигурност няма да е лек бой, а тежка битка към апокалипсиса.

Ще припомня, че думата апокалипсис – apokalypsis, е производна от глагола apokalyptein – откривам, намирам, свалям покривката, завесата. Завесата падна. Това означава, че в Сирия сега е момент на истината, т.е. такива, които не се падат на всяко поколение.

В момента Путин се опитва да предотврати или поне да отложи апокалипсиса, чрез възстановения паритет със САЩ в стратегическата, т.е. ракетно-ядрената област. Но на демонстрацията на новото руско хиперзвуково оръжие англосаксонците реагират по същия начин, както някога Хитлер – не отменят войната, а бързат да я започнат, докато руската военна промишленост не е произвела достатъчно количество нови образци ракети.

От друга страна е Тръмп в ролята на агитатор на побеснелия Запад. Какво иска Тръмп и дали въобще нещо може да иска засега не е ясно. Не е ясно и какво искат генералите на САЩ.

Но, ако разгънем историческата ретроспектива ще видим, че Русия през последните векове последователно победи всички претенденти за световно господство. Сега, на финала, я очакват англо-ционистите, обладани от властта над света чрез чудовищната симбиоза на международния тероризъм и юдейското лихварство. Това е най-черното, надменно и коварно зло, което някога е съществувало на планетата. Това даже не е Хитлер. Това е силата, която е раждала всички хитлери на този свят. Това не е лирика. Войната е неизбежна.

САЩ и Западът са решени да започват глобална война с ядрено оръжие. Това е краят на западната капиталистическа цивилизация и на "американския век", който трябваше да продължи 200 години, но продължи точно 1 година – до 1 септември 2001 г., след което започна агонията.

Тогава започна и първата Глобална Велика Депресия. Капиталистическата система се оказа балонен мит, опиращ се на печатането на зелени хартийки. САЩ в нито един момент не успяха да постигнат реално превъзходство над останалия свят. Те сами се изпратиха в нокдаун и сега висят на въжетата на ринга.

Вече не става дума за преход от еднополюсен към многополюсен свят. Става дума за нов цивилизационен модел, или както се казва, парадигма, която ще е нещо напълно ново, неизвестно и непроучено.

Досега минахме няколко етапа. Първият бяха корпоративните банкрути, вторият – банкрутите на цели държави, третият – преразпределението на световните пазари, сега е четвъртият – преразпределението на политическата карта на света.

В момента имаме поредица от паралелно развиващи се локални военни конфликти, преминаващи в глобална хибридна война с опасност от ядрен обмен. Това ще бъде петият етап на кризата, който ще е и изходът от кризата.

Всъщност, с войната в Сирия глобалната криза навлезе в окончателна фаза. "Дълбоката държава" на САЩ е взела решение за началото на горещата фаза на Третата световна война, т.е. за силово преустройство на света и демонтаж на международната система за сигурност.

Фигурите на дъската започнаха да падат. Светът отново е пред радикален прелом. Но всички радикални преломи винаги са ставали с големи войни. В този смисъл Третата световна война е започнала. Тя върви отдавна. Война на изтощение и на заемане на позиции.

Сега в Сирия се отчитат междинните резултати.

Така нареченото "казино на края на вселената" е пред катастрофа и топчето на рулетката всеки момент ще падне върху двойната нула.

Продължава бясната надпревара между започналата война и галопа на тоталната криза на Запада. За нещастие и двете са в една и съща посока.

И това не е лирика, а реалност. И в Сирия.

Category: АНАЛИЗИ | Views: 177 | Added by: rusefactorruse | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
avatar

Log In

ТЪРСЕНЕ В САЙТА

НАПРАВИ ДАРЕНИЕ

РЕКЛАМА