РУСЕФАКТОР - сайтът на русенци

КАТЕГОРИИ

НОВИНИ [195]
СКАНДАЛИ [56]
ЛЮБОПИТНО [131]
АНАЛИЗИ [36]
ПОЗИЦИЯ [7]
РЕКЛАМА [2]
СПОРТ [11]
HELP [0]

РЕКЛАМА

ВРЕМЕТО

СТАТИСТИКА


Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Home » 2016 » February » 1 » Ахчиева с нова бомба: В България се продават турски горива от "Ислямска държава"
8:18 PM
Ахчиева с нова бомба: В България се продават турски горива от "Ислямска държава"

След разследването за ваксините, което предизвика огромен скандал и трусове в здравното министерство, журналистката от БНТ Валя Ахчиева хвърли нова бомба - този път за незаконен внос на горива от Турция, за които има основателни съмнения, че са произведени с петрол от "Ислямска държава".

Танкери със съмнително качество на горивото идват у нас, но нито една институция не го проверява, за да се види качеството му, твърди Ахчиева в разследването си.
По документи стоката идва от данъчен склад на гръцко пристанище, а по закон на наша територия също трябва да се разтовари в данъчен склад , но това не се случва.
На практика се разтоварва на някое от черноморските пристанища, като влиза в митнически склад, в който няма измервателни уреди. Оттам горивото тръгва за вътрешността на страната.
Всички отговорни ведомства - Агенцията по метрология и митниците, намират законови вратички да не проверят качеството на дизела.
Според Ахчиева танкерите всъщност тръгват от Турция, отиват към Гърция и оттам пристигат в България. Интересното е, че те потеглят от пристанища в близост до турско -сирийската граница. Вече е известно, че "Ислямска държава" изнася петрол през Турция, а в бизнеса дейно участие има синът на турския президент Реджеп Тайип Ердоган - Билял Ердоган.
В Турция дизелът, произведен от сирийски нефт, се продава на три пъти по-ниска цена, твърди Ахчиева. Според предаването горивата, които пристигат в България от Турция, се внасят в нарушение на българското и европейското законодателство.
Цялото предаване, излъчено по БНТ на 28 януари, можете да гледате тук: 

 http://bnt.bg/predavanyia/otkrito-s-valya-ahchieva/otkrito-28-01-2016

Category: СКАНДАЛИ | Views: 361 | Added by: rusefactorruse | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
avatar

Log In

ТЪРСЕНЕ В САЙТА

НАПРАВИ ДАРЕНИЕ

РЕКЛАМА