РУСЕФАКТОР - сайтът на русенци

КАТЕГОРИИ

НОВИНИ [270]
СКАНДАЛИ [62]
ЛЮБОПИТНО [152]
АНАЛИЗИ [35]
ПОЗИЦИЯ [12]
РЕКЛАМА [1]
СПОРТ [13]
HELP [1]
ФИЛМИ [1]

РЕКЛАМА

ВРЕМЕТО

СТАТИСТИКА


Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Home » 2017 » May » 15 » 66-годишен е задържан за убийството на 68-годишна жена в село Голямо Враново
2:07 PM
66-годишен е задържан за убийството на 68-годишна жена в село Голямо Враново

66-годишен мъж е задържан и обвинен в убийството на 68-годишната жена, която бе намерена мъртва в дома си в с. Голямо Враново, миналия петък. Тава съобщиха на брифинг днес в ОДМВР – Русе директорът на областната дирекция старши комисар Теодор Атанасов и окръжният прокурор Георги Георгиев.
На 12 май около 09:30 часа в дежурната на РУ – Сливо поле е подаден сигнал, че е била намерена починала 68-годишна жена в дома си в село Голямо Враново. При посещение на личния лекар в жилището са установени съмнителни обстоятелства, свързани със смъртта на жената. След подадения сигнал в полицията на място е изпратена оперативна дежурна група на ОДМВР – Русе, която да извърши оглед, процесуално-следствени действия и оперативно-издирвателни мероприятия. Това се е случило и под надзора на Окръжна прокуратура – Русе, където веднага е докладвано за случая. В помощ на колегите си от Русе в хода на разследването се е включил и екип от Главна дирекция „Национална полиция“ – София.
При огледа в дома на жертвата не са установени следи от претърсване, липса на пари или ценни вещи. Установени са травматични увреждания, които са сочели, че смъртта е настъпила вследствие на насилствени действия. От събраните данни разследващите са заключили, че вероятно лични подбуди са мотивирали деянието, а извършителят е човек от селото.
Веднага са предприети и извършени редица дейности, за проверка на всички факти и обстоятелства, които биха могли да доведат до установяването на вероятния извършител на престъплението. Униформени и криминалисти са предприели активни действия за проверка на лица от криминалния контингент, психично болни, лица с наложени мерки за защита от насилие, злоупотребяващи с алкохол и наркотици и т.н. На 13 май криминалистите са се натъкнали на данни за 66-годишен мъж от селото с неизяснено алиби, който живее в близост до дома на жертвата. В хода на изясняване на алибито му и от събраната информация в разговори с други хора от селото, е възникнало основателното предположение, че това е извършителят. Той е бил задържан. На 14 май, в неделя, мъжът е направил самопризнания и е написал писмени обяснения по случая. Справка за лицето сочи, че е с регистрирана само с една криминална проява от преди почти 20 години и не е имало информация за други негови подобни деяния.

Окръжният прокурор Георги Георгиев информира, че след като прокуратурата се е запознала със събраните доказателства по случая е преценено, че те са достатъчни на този етап и 66-годишният мъж е привлечен като обвиняем за умишлено причиняване на смърт по особено мъчителен начин и с особена жестокост. Той допълни, че данните от становищата на съдебните лекари и криминалистите към този момент сочи, че причината за настъпване на смъртта се дължи на удушаване.
Лицето е задържано с постановление на прокурор, от вчера – 14 май, за срок до 72 часа за довеждането му пред съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.
Работата по случая продължава.


Източник: rousse.info

Category: НОВИНИ | Views: 194 | Added by: rusefactorruse | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
avatar

Log In

ТЪРСЕНЕ В САЙТА

НАПРАВИ ДАРЕНИЕ

РЕКЛАМА